Toen de stofwolken optrokken….

Het was al een tijdje droog geweest in Bentelo (bij TTV Hagmöll) en dat was te merken op de baan zondag 22 mei. De jeugd was vanmorgen als eerste aan de beurt. Nadat eerst de tent eens anders dan anders werd opgezet ging het team bestaande uit Jos, Patrick, Geron, Julia, Sven en Britt met Cor al snel op weg naar de weegschaal. Daar maakte Barry van Heure het team voor vandaag compleet.

Al snel bleek dat de baan erg droog was en de stofwolken vlogen over de baan (en over de supporters aan de kant). Het eerste punt van vandaag pakte de jeugd bij Eibergen. De eerste trekbeurt ging nog verloren, maar bij de tweede beurt wisten ze gelukkig dat punt nog te pakken. De wedstrijden tegen Vios Bison B, Oele, Heure, Bekveld A, Vios Bison A, Bekveld B en Vorden werden verloren. De twee laatste wedstrijden van vandaag waren weer voor onze jongens en meiden. Drie punten werden gehaald bij OKIA en daarna wonnen ze ook van Hagmölltrekkers (wat eigenlijk meer op Heure 2 leek vandaag). Zeven punten was het eindresultaat. Omdat Bekveld B vandaag aardig goed bezig was zakte Erichem een plaatsje in de tussenstand.

Na de middag pauze waren wij aan de beurt in de 640kg klasse. Wij hadden dit keer twee jeugd leenspelers van TTV Eibergen. Onze vaste leenspeler, Ivo van Eibergen, moest bij het eigen team trekken door een blessure geval.

Tijdens het warm trekken hadden wij even de tijd om de gastspelers in te passen en te ervaren hoe het veld was. Het was een droog zanderig grasland. Hierdoor kreeg je tijdens de wedstrijden in het begin wel makkelijk de hakken in het veld, maar nadat de bovenlaag stuk was gleed het makkelijk door het zand. Er was ook een aardig kant verschil in het veld. Links van de jury wagen trok iets makkelijker dan aan de rechterkant. Het waren voor ons 5 wedstrijden waarbij wel iedere keer veel druk op het touw konden krijgen, maar net niet iedere keer door het spel van de tegenstander heen konden komen. Wij geven de kracht, die wij opbouwen tijdens de wedstrijd, nog net iets te makkelijk weg. Dit wordt dan ook steeds mee genomen in de trainingen op dinsdag en donderdag.
Uiteindelijk hebben wij 2 keer gelijk gespeeld en hadden wij dus 2 punten uit de strijd gehaald.

Na het opruimen van de spullen zijn wij even gebleven voor een kleine versnapering en om tot rust te komen van de wedstrijden. Door de hoge luchtvochtigheid was er veel energie verbruikt. De volgende wedstrijd is op 5 juni bij TTV Treklust te Warnsveld.